начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Спешна помощ при прекратяване на договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешна помощ при прекратяване на договор

Мнениеот angelov92 » 01 Сеп 2013, 01:28

Ситуацията е следната: Работи се в едно кафе. Бях ме се разбра ли с работодателя да работя до края на август, но днес той ми заеви , че нямал да ме пусне искал и целия септември да съм работил , лошото че не съм подал предизвестие. Дължими около 400 лв за 20дена който съм работил , но неиска и да ми ги дава.Налага ми се и 10 дена да ме няма в българия и каза че ще ме пусне в неплатена отпуска.Ето го и договора:
Изображение
Какво мога да направя? Има ли шанс да си получа изработеното и да напусна. И какво да правя с тази отпуска ?
angelov92
Нов потребител

Re: Спешна помощ при прекратяване на договор

Мнениеот rama » 01 Сеп 2013, 09:45

Дължи Ви 155.00 лв. месечно. При напускане без предизвестие - дължите Вие.
rama
Потребител

Мнениеот angelov92 » 01 Сеп 2013, 14:58

По договор са 155лв това ми е ясно. Мисля да му пусна предизвестие. През този период трябва ли да работя? Сега ме пусна в неплатена отпуска , а тези 20 дена които ми се полагат платена отпуска ще ми ги платили ? И какво точно трябва да направя ?
angelov92
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 01 Сеп 2013, 15:12

Добре де, като сте се разбрали за до края на август, на 01.08.2013г. пуснахте ли предизвестие ? Виждам, че договорът е безсрочен. Как щеше да стане напускането в края на август ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот angelov92 » 01 Сеп 2013, 17:37

Там ми е грешката че не пуснах предизвестие , а беше на устна договорка. Нямаше проблем а сега ме кара да работя и целия септември месец. Точно защото договора е безсрочен не е ли когато пожелая да напусна?
angelov92
Нов потребител

Мнениеот ipn_1975 » 01 Сеп 2013, 17:45

До колкото виждам, договорът е сключен на 11.04.2013 год. При това положение работодателя не ви дължи 20 дни платен отпуск /към 11.09 ще имате право на 8 дни/. 400 лв, ако се заяде няма как да очаквате да получите /така става като се работи на черно/. Ако не си пуснете предизвестие, не се знае колко още ще ви кара да работите. Моя съвет : пуснете си предизвестието и си го изработете. В противен случай ще си останете с нищо.
ipn_1975
Младши потребител

Назад към Трудово право