начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

български документи за гражданин на европейския съюз

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

български документи за гражданин на европейския съюз

Мнениеот patti » 04 Сеп 2013, 19:30

Здравейте,
съпругът ми беше екстрадиран от България миналата година.Излежа присъдата си и беше условно освободен.По законите на държавата,чиито гражданин е той,няма право да пътува до изтичане на условното наказание.В удостоверението за условно освобождаване,никъде не е споменато,че не може да напуска страната.Тоест той не е под забрана.Въпросът ми е при издаване на българска лична карта,дали миграционните служби се допитват до съответната страна би ли имало проблем при издаването на документи на съпруга ми?
Предварително Благодаря за вашия отговор
patti
Нов потребител

Re: български документи за гражданин на европейския съюз

Мнениеот nikiboy » 07 Сеп 2013, 13:06

Ако имаше малко повече подробности за коя държава иде реч.... но логично говорите за извън ЕС и за пребиваване в България. Още в посолството се иска свидетелство за съдимост, както и после тук в БГ.
Само че никъде в никой наш закон не пише, че на осъден чужденец дори за десеторно убийство, може да му се откаже пребиваване в страната. :)
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Re: български документи за гражданин на европейския съюз

Мнениеот patti » 10 Сеп 2013, 09:22

Става въпрос за ЕС .Съпругът ми е от страна в ЕСъюз.
patti
Нов потребител

Назад към Гражданство