начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Проблем със застраховател при кражба на автомобил

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със застраховател при кражба на автомобил

Мнениеот jodomen » 24 Окт 2013, 18:15

Здрвейте, принудих се да пиша тук с цел малко съвет и помощ.
Април месец ми откраднаха ватомобила който е застрахован и има пълно авто каско.
След разправии с полиция, прокуратура и застрахователи дойде момента да се подадат последните документи при застрахователите и греда.
Автомобила е собственост на друг човек аз го карам с генерално пълномощно с което съм упълномощен да правя всияко с автомобила изрично е упоментао че мога да го застраховам където сметна за добре и да получавам обещетения.
От застрахователя не признават това пълномощно и ме карат да търся човека на когото е автомобила. Въпросния човек отдавна е в Германия и нямам връзка с него.
Трбва да се попълнят 2 декларадии и едно пълномощно които да представя и тогава чак ако ми платят.
При положение че когат осъм сключвал застраховката не е имало проблем и съм внасял вноски в продължение на години нямаше проблем, случи се това което на никой не пожелавам и сега неможе. Вчее повече от 7 месеца съм без автомобил и немога да си взема парите от застраховката.
Декларациите които искат да се попълнят са:
1. Декларация по чл.25,ал.7 от ЗННД за гражданско семейно и имотно състояние.....
2. НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА Декларация по чл.264,ал.2 от Данъчно осигуряване....
3. Пълномощно по образец на застрахователя.
И да намеря човека в Германия как ще заверим документ на Български !?

Нужно ли е според вас всичко това и как да постъпч към кого да се обърна?

Много ще съм благодарен на някакъв съвет от ваша стрна.
jodomen
Нов потребител

Re: Проблем със застраховател при кражба на автомобил

Мнениеот tgrozdanov » 30 Окт 2013, 15:28

Заверките на документите на български - при консула в Германия.
Дали е нужно всичко това? Преполагам, че по Общите условия на застрахователя е нужно. Дали ще издъжи в съда? Не е 100% сигурно. Ако ви се занимава със съдене, потърсете адвокат и ще видите. Поздрави
tgrozdanov
Младши потребител

Назад към Общи дискусии