начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

нежелана прмяна на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нежелана прмяна на трудов договор

Мнениеот vkutov » 11 Мар 2014, 05:46

Здрайте,

Предварително благодаря за отговорите ви :D

Подписах договор в който се казва че ще обслужвам клиентите на норвежката телефонна линия. Сега работодртелят ме кара да взимам клиенти от испанска, холандска , френска линия, за да може да ме одитира(затруднен е поради ограничеността на кадрите с този език) , както и когато няма служители със съответния език. Тези клиенти се шземат от мен по необходимост на английски тъй като не зная съответните езици. Това затруднява работата ми и влоава резулататите ми. Четох малко за Едностранно изменение на мястото и характера на работата от работодателя чл. 120, ал. 1 КТ , но не мога да преценя дали това се има ш предшид под производствената необходимост. При всички и случаи сташа въпрос за повече от посочените 45 дни годишно. МОга ли на база на това да прекратя трудоте ни взаимоотношенич без предизвестие и компенсация?

Освен това работодаелят изисква да отида на работа 10 мин преди началото на раб. ми време(за да стартирам раб. инструменти). А ако клиент се свърже с мен минута преди изтичане на работното ми време няма система която да засече и компенсира времето, което ще прекарам с него. Това позволно ли е от закона?

Освен това целогодишната температура е над 25 градуса имам съмнение за прекален шум, застоял въздух и тн . Към кого да се обърна и това законно ли е.

Поздрави!
vkutov
Нов потребител

Re: нежелана прмяна на трудов договор

Мнениеот TheOldMan » 11 Мар 2014, 07:32

А защо не поставите тези въпроси пред шефа си? Ако той не пожелае да ви отговори, или отговорите не ви удовлетворяват - сбирате си бохчата и се изнасяте с предизвестие.
А ако в договора е упоменато, ще че support-вате само на норвежки - говорете си на норвежки с испанците и французите, и шефа сам ще се сети (надявам се) какво трябва да направи.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Трудово право