начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Трудов или срочен договор ? Има ли уловка ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов или срочен договор ? Има ли уловка ?

Мнениеот sevenstramar » 13 Мар 2014, 20:14

Здравейте!

Назначена съм на "трудов договор", поне така започва, който всъщност е за определен срок : изпитателен срок 6 месеца в полза на работодателя, след изтичането на който срочен договор със срок до 01.09.2014г. включително, същия е на основание чл.70 ал.1 във връзка с член чл.68,ал.1 т.1 . Та въпроса ми е тъй като разбрах, че съм бременна, съответно изпитателния срок от 6 месеца вече мина какви права имам и мога ли да бъда уволнена? Болничния от 45 дни преди раждане удължава ли го? И трябва ли да осведомя работодателя ми в писмен вид за това, че съм бременна? Благодаря Ви предварително !
sevenstramar
Нов потребител

Re: Трудов или срочен договор ? Има ли уловка ?

Мнениеот xaoc1973 » 13 Мар 2014, 20:22

Имате срочен договор. Можете да бъдете уволнена. Ако това стане, най-вероятно ще е на 02.09.14 или през някой от следващите 4 работни дена. Ако това не стане, то ТД става безсрочен.
Не го удължава. Не сте длъжна да осведомите никого, ако не поиска законосъобразно.
Бременните са сериозна тежест за работодателя и той иска да се отърве от тях. И с право, колкото и грозно да звучи. Те не са защитени от държавата достатъчно. Бременността Ви не е защита от уволнение.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Назад към Трудово право