начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Кой чл. от КТ да използвам?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой чл. от КТ да използвам?

Мнениеот kavkaz » 07 Юли 2014, 10:45

Имам нужда от служител, който да работи само, когато му възложа работа, без предварително да се определи нейната продължителност и дните, в която да се прилага. Работата не е регламентирана. Например: през месец май не е полаган труд, през месец юни труда е 3 дни по 4 часа средно, през месец юли – 14 дни по 2 часа средно. Служителят трябва да работи само, когато му възложа работа, при не фиксирано работно време. (до 8 часа на ден). Съответно възнаграждението, което му дължа, да бъде на база изработеното време. Възможно ли е да назнача на трудов договор служител, който да работи при тези условия на труд и ако да, съгласно кои членове от КТ?
kavkaz
Младши потребител

Re: Кой чл. от КТ да използвам?

Мнениеот sechka » 07 Юли 2014, 11:42

При трудов договор задължително трябва да има определени работно време, работно място и възнаграждение. Във Вашия случай добра работа би могъл да свърши един граждански договор.
sechka
Младши потребител

Re: Кой чл. от КТ да използвам?

Мнениеот kavkaz » 11 Юли 2014, 10:23

Да и аз считам, че този договор е граждански. Но от Инспекцията по труда ми казаха, че този труд не е граждански, а договора следва да е трудов.
kavkaz
Младши потребител

Назад към Трудово право