начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ТЕЛК при деца с хидронефроза

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТЕЛК при деца с хидронефроза

Мнениеот didi_me4o » 19 Юли 2014, 00:01

Здравейте! Имам следния въпрос към вас - дъщеря ми е на 7 години. Роди се 2007г.с вродена аномалия - хидронефроза и мегауретери, както и ВУР V степен двустранно. Същата година я оперираха, като за всичко имам епикризи. Обаче едва сега разбирам, че това заболяване може да се освидетелства на ТЕЛК. Та въпроса ми е - мога ли сега 7 години след операцията да подам документи за ТЕЛК или срока е изминал и е трябвало още тогава? И ако да, то ще ми се изплатят ли тези 7 години със задна дата или ще получавам помощта от датата на решението? Дъщеря ми продължава да има урологични хронични проблеми заради тази аномалия, ако има значение изобщо.
didi_me4o
Нов потребител

Re: ТЕЛК при деца с хидронефроза

Мнениеот doc03 » 19 Юли 2014, 01:35

Последното изречение, което сте написал(а) е важното, тъй като настоящата й диагноза е от значение за ТЕЛК. Първоначалната диагноза на детето в същност е "заболяване по рождение", но детето вече не е с нея, а е с друга.
Можете да подадете документи, но няма да Ви плащат за времето назад, нито от датата на решението, а от датата на подаването на заявлението.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Осигурително право