начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

при отказ за подписване на заповед

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

при отказ за подписване на заповед

Мнениеот butch_bs » 19 Сеп 2014, 09:18

Здравейте! Държавен служител съм. На работното ми място сме 8 човека, но при поставянето на задачи/отговорности със заповеди се използват само двама, всеки път едни и същи. Какви последици може да има при отказ от изпълнението на заповедта и как най-безболезнено може да се откаже изпълнението й?
butch_bs
Нов потребител

Re: при отказ за подписване на заповед

Мнениеот bludniq_sin » 19 Сеп 2014, 09:44

Какви са мотивите да се откаже изпълнение на заповедта?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот butch_bs » 19 Сеп 2014, 09:59

ами не е ли редно равномерно между служителите да се разпределят задълженията между служители с еднакви длъжности и длъжностни характеристики, които работят на едно и също работно място и отговарят за едно и също. От както съм започнал работа идват заповеди за мене и още един колега, с които ни се вменяват задължения, като в единият случай аз съм отговорен, а той ме замества, а в другия той отговорен и аз го замествам при отсъствие. А останалите шестима колеги?
butch_bs
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 19 Сеп 2014, 10:12

Редно е, но не е основание за отказ от изпълнението на заповедта. Ако се справяте добре със задълженията си може в последствие това да е основание за повишение или за запазване на работното място. Ако не ви възлагат задачи различни и неотговарящи на трудовата ви характеристика не смятам, че има основание да се откаже изпълнението им (освен ако изпълнението не е престъпление ;) )
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Трудово право