начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос за право на ТЕЛК

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за право на ТЕЛК

Мнениеот nikodine » 29 Окт 2014, 22:42

Здравейте, бих искал да ви помоля за малко информация относно лице което е с 90% загуба на слуха, също така е и незрящ с едното око. Запитването ми е, има ли право на осигуряване от ТЕЛК. Питам, защото преди 6 години му беше отказано подпомагане, а в момента не мога да открия информация дали има право на такава инвалидна пенсия.

Благодаря.
nikodine
Нов потребител

Re: Въпрос за право на ТЕЛК

Мнениеот TheOldMan » 30 Окт 2014, 01:10

Би трябвало. Ако инвалидността му е над 50% има право на инвалидна пенсия.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 30 Окт 2014, 08:58

Без решение на ТЕЛК няма такова право
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот nikodine » 30 Окт 2014, 13:31

Знам че без решение на ТЕЛК няма как да стане, но ако можете да ми извадите някакви законови критерии, така че комунистическата лелка от ТЕЛК като откаже да си свърши работата, да мога да и покажа закона, а не да ми иска пари и подкупи. Не може циганите да получават за щяло и не щяло социални, а истинските нуждаещи се да бъдат подритвани!
nikodine
Нов потребител

Назад към Осигурително право