начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Изплатена заплата по време на болничен

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изплатена заплата по време на болничен

Мнениеот m_nanchev » 20 Ное 2014, 18:05

Здравейте,

Имам нужда от помощ.
В началото на миналия месец се наложи да изляза в продължителен болничен, заради влошено здравословно състояние. Уведомих прекия си ръководител още първия ден - 08.10.2014. След излизането ми от болница предадох болничните листа в отдел човешки ресурси - 27.10.2014 г. Междувременно си намерих по-добра работа и в първия ми работен ден след болничния - 10.11.2014 пододх предизвестие за напускане.
Принудиха ме да изляза в неплатен отпуск, въпреки съгласието на прекия ми ръководител да ме освободи веднага. Днес от отдел човешки ресурси ми се обадиха и ме уведомиха че са допуснали грешка и са ми превели цялата заплата за октомври,въпреки това, че съм бил в болничен, а в същото време болничните листа още не са предадени в НОИ. Искат от мен да им върна парите за периода на болничния, тъй като не могат да ми ги удържат.
Въпросът ми е - длъжен ли съм да ги връщам?
Предварително благодаря.
m_nanchev
Нов потребител

Назад към Трудово право