начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Пенсиониране на трудоустроен работник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пенсиониране на трудоустроен работник

Мнениеот flex173 » 25 Фев 2015, 16:29

Здравейте.Искам мнение по следният казус,никъде не можах да прочета точна информация.Имам работник,който е навършил годините за пенсия,65 години,има и необходимият трудов стаж за пенсия,но има решение на ТЕЛК от няколко години за трудоустрояване/в момента е 50%/.Досега законът го защитаваше и трудно можех да го освободя.Въпросът ми е как в момента мога да го пенсионирам аз,като работодател,тъй като не ми е необходим, като той не иска доброволно да се пенсионира и ме заплашва да ме съди.Подлежа ли на санкция и може ли да ме осъди?Благода за вашите мнения.
flex173
Нов потребител

Re: Пенсиониране на трудоустроен работник

Мнениеот jimi66 » 25 Фев 2015, 17:22

Поискайте разрешение от Инспекция на труда. Може да Ви удовлетворят искането при положение, че работникът е на пенсионна възраст.
jimi66
Младши потребител

Мнениеот flex173 » 25 Фев 2015, 17:29

Подал съм искане до инспекцията по труда.Но ако отговорът им е отрицателен,как мога да защитя моите права,като работодател?Никъде кодекса на труда не е описан този казус.
flex173
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 06 Окт 2015, 11:59

flex173 написа:....как мога да защитя моите права,като работодател?

Кои по-точно права като работодател смятате, че биха ви били нарушени при отрицателен отговор на ИТ?
В случая сте "работоотнемател". :?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Трудово право