начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

здравни осигуровки на лица извън страната

Дискусии и предложения по проекти за закони

здравни осигуровки на лица извън страната

Мнениеот лили » 04 Фев 2005, 13:51

Много се учудих когато от Пловдивското НОИ ми казаха че децата ми които са в чужбина от 2000 г.трябва да платят здравни вноски за периода 2000 -2004 г.а от 2005 г.ще доказват с печат в паспорта ,че са били повече от 183 дни в годината извън страната ,но дотогава ще плащат . Не можах да повярвам на ушите си като чух това ,та то е поредният рекет над народа .Как така човек го няма в страната осигурява се другаде а да плаща и затова че се е родил в България.Как да им кажа
че двамата дължат 2300 лв за здравни осигуровки,значи окончателно ще ги отблъснем от страната,не им ли стига на нашите управници че съсипаха живота и старините ни ами искат да плащаме и зато че сме живи.Извинявайте малко съм емоционална но това е върхът на мохабета както казват младите......
лили

Re: здравни осигуровки на лица извън страната

Мнениеот ada » 04 Фев 2005, 17:16

За справка погледнете другата тема "здравни осигуровки". Но законово това е положението - и Вашите деца, и аз, и куп българи, живеещи в чужбина, дължим само и единствено по силата на българските си паспорти. Сред бългаската общност в страната, в която живея се разпространява друг слух - че ще конфискуват паспортите на влизащите в страната нередовни платци на Здравната Каса. Ако това не е повод да се съди ЗК, аз за друго се не сещам.
ada

Мнениеот лкг » 07 Фев 2005, 09:39

Da mila ada zapo4vam da da se strahuvam, 4e i ot myrtvite ste iskat osigurovki, no tozi narod spi,az po4vam da trybia po mediite ste kaga i na decata mi kydeto sa da se organizarat i napraviat nesto.
лкг

Мнениеот Eric Karlsson » 06 Мар 2005, 03:01

лили написа:

> Много се учудих когато от Пловдивското НОИ ми казаха че децата
> ми които са в чужбина от 2000 г.трябва да платят здравни вноски
> за периода 2000 -2004 г.а от 2005 г.ще доказват с печат в
> паспорта ,че са били повече от 183 дни в годината извън
> страната ,но дотогава ще плащат . Не можах да повярвам на ушите
> си като чух това ,та то е поредният рекет над народа .Как така
> човек го няма в страната осигурява се другаде а да плаща и
> затова че се е родил в България.Как да им кажа
> че двамата дължат 2300 лв за здравни осигуровки,значи
> окончателно ще ги отблъснем от страната,не им ли стига на
> нашите управници че съсипаха живота и старините ни ами искат да
> плащаме и зато че сме живи.Извинявайте малко съм емоционална но
> това е върхът на мохабета както казват младите......
Eric Karlsson

Мнениеот Хасан Нутфиев » 22 Мар 2005, 10:53

колко лева дължа да платя
Хасан Нутфиев

Мнениеот шоп » 24 Мар 2005, 00:55

Щом са у чужбина значи са богати. Учат ли? Нема значение.
То законите са за баламите дето ги спазват, от тях ще вземем пари за нови сгради на НОИ, автомобили, частни вили и каквото ни трябва. Никой не ви е карал да ходите в НОИ и да попадате в тази група.
шоп

Мнениеот 8873 » 29 Мар 2005, 16:03

Как беше - закона е врата в полето ......
8873

Мнениеот Ljubezniq Los » 07 Юни 2005, 01:36

Прощавайте, може би не е точно следното, но все пак Конституцията не предвижда ли здравното осигуряване като едно ПРАВО на гражданите, а не като тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ?!? Което автоматично означава, че НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМЕ ЗДРАВНО АКО НЕ ЖЕЛАЕМ и ако НОИ или който и да е друг реши да ви "даде" на Агенцията за държавни вземания сте в състояние да го удостоите с емблематичната комбинация от три пръста с преобладаващ среден такъв! Е, друг е въпросът, че те ще си довършат изпълнителното дело, ще ви съберат имуществото и ще ви кажат нагло - моля съдете ни в СТРАСБУРГ или където ви скимне... И какво?!? Некав закон бил противоконституционен - Е ЩО ДА НЕ Е - нали падат "КИНТИ"... а в България това е основното - да се "доят" "кравите", а не да се "пасат"...
Ljubezniq Los

Мнениеот lena78 » 11 Юни 2005, 22:56

С последните изменеия на Закона за здравното осигуряване, отпадат дължимите вноски за здравно осигуряване за лицата, които са били в чужбина от 2000 до 2005 и не са имали личен лекар през този период. Тези лица трябва да подадат заявление до края на 2006 г. в НОИ, че са пребивавали постоянно в чужбина. Това е.
lena78

Мнениеот *** » 13 Юни 2005, 12:28

За съжаление, така е. НОИ е най-големия рекетьор в държавата. Прибират от хората огромни по количество пари и после си ги харчат по най-непрозрачния начин. Точно такива са идиотските закони в БГ за здравното и пенсионното осигуряване.

Мнениеот tanny » 15 Юни 2005, 14:04

не мисля че сте прави. аз съм от хората които са си платили всички здравни осигуровки и то не по минимални вноски. нямам желание да плащам и за българите, които са в чужбина. всичките ми приятели, които са навън когато се приберат в българия ходят по лекари и заболекари. защо не се лекуват там където си плащат осигуровките тогава? ами не им е евтино. а защо тук да им е евтино? щом се лекуват в българия защо да не си плащат осигуровките като всички нас? нали принципа на солидарността е важен. щом ще давам за по бедните, защо по богатите да не споделят с мен? докато всеки си пази джоба на този хал ще е и здравното ни осигуряване и здравните грижи...
tanny
Младши потребител

Мнениеот Mariverr » 16 Юни 2005, 19:01

I az mislia che zakona pretarpia promeni naskoro. Vapros kam lena 78- vie napravihmte li tova zaevlenie,kakvi dokumnti iziskvat i ima li golemi opashki?
Mariverr

Мнениеот Mariverr » 16 Юни 2005, 19:07

Hei Tanny, nie ne polzvame bezplatno zdraveopazvane kato doidem na pochivka v Bg, hodim na chastni lekari i si plashtame po tarifata(e,dosta po-evtino e otkolkoto da se hodi na chstni lekari na Zapad!)! Niama smisal da si plashtame na Zdravnata kasa kato ne jiveem v Bg i osven tova si plashtame osigurovki v srtranata v koiato rabotim i jiveem.
Mariverr

Назад към Обсъждане на законопроекти