начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Помощ за превод на заплата по банкова карта

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за превод на заплата по банкова карта

Мнениеот pavlovdaniel » 05 Юли 2015, 20:39

Здравейте,пускам нова тема,защото не можах да открия същата.Въпросът ми е следният:от три месеца не ми превеждат заплатата по банков път,а ми я дават на ръка.Това законно ли е и ако не е,към кого да се обърна за да подам сигнал за тези нарушения?
pavlovdaniel
Нов потребител

Re: Помощ за превод на заплата по банкова карта

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Юли 2015, 09:41

Защо решихте, че е налице нарушение, след като работодателят изпълнява точно ежемесечно своето задължение да ви заплаща трудовото възнаграждение?
Плащането на ръка, в брой е съвсем законно, а ако искате промяна- пуснете една молба, като посочите банковата си сметка.
И прочетете чл. 270, ал.3 от КТ, преди да пускате следващата си хрумка.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот promi » 21 Юли 2015, 07:45

хахаха...все бях виждал недоволни хора.....ако не ви плащат разбирам ,ама при вашият случей си е чисто заяждане.
promi
Младши потребител

Мнениеот Pause » 21 Юли 2015, 16:58

Не е заяждане защото, поставяте въпроса в " рамка " може да е уговорено предварително в трудовият договор в коя банка да се превежда ТВ и въпросът стои открит. Очевидно е ,че не е нарушение.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право