начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Изплащане на неизползван отпуск при напукане на работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изплащане на неизползван отпуск при напукане на работа

Мнениеот dobri_chervenkov » 01 Окт 2015, 15:17

Здравейте,

В момента работя на безсрочен трудов договор. Срокът на изпитване вече мина. В договорът е записано, че след това срокът за предизвестие за напускане е 30 дни за всяка от страните.

Аз искам да напусна настоящата си фирма, но имам доста дни неизползван отпуск. Искам да ви попитам следното: ако сега подам предизвестие за напускане работодателят има ли право да ме накара по някакъв начин да си взема оставащите дни отпуск през следващия 1 месец, вместо да ми ги изплати след моето напускане ?

Ако работодателят има такова, право моля посъветвайте ме какво мога да направя в такъв случай ?

Също така посъветвайте ме, как да напусна по най-добрия възможен за мен начин. На какви точки от закона да се позова и за какво трябва да внимавам - като документи и процедури.

Благодаря!
dobri_chervenkov
Нов потребител

Назад към Трудово право