начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Мнениеот lilkata1234 » 16 Май 2016, 12:22

Здравейте, бих искала компетентно мнение относно прилагането на Наредбата за командировки извън страната. Казусът е следния - бях изпратена в командировка в страна от европейския съюз, като работодателят ми ми преведе авансово дневни пари на база 50евро на ден. Сега обаче, след като се върнах, искат да им се отчета с касови бележки и да върна всички пари, които не съм изхарчила (например - ако съм изхарчила 10евро за определен ден, трябва да върна 40).
Според моето разбиране на наредбата (но аз не съм юрист) има минимални дневни за съответната страна , определени в Приложение 2 (в случая 35евро) които се плащат безвъзмездно от работодателя на работника - дали ще ги харчи, как и за какво, си зависи напълно от работника.
Може ли някой запознат с материята да потвърди разбирането ми? Фирмата ни е за пръв път в България и по принцип си прилагат тяхна вътрешна политика за командировъчните, но ми се струва, че е в разрез с българското законодателство.
Благодаря предварително!
lilkata1234
Нов потребител

Re: Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Мнениеот lilkata1234 » 16 Май 2016, 16:26

Едно допълнение - току-що говорих с ЧР на фирмата, казаха ми че големите корпорации имали право да не се съобразят с тази Наредба и да прилагат собствени политики по отношение на командировъчните. Според тях, в закона се предвиждала такава възможност. Това вярно ли е?
lilkata1234
Нов потребител

Re: Въпрос за дневни пари при командировка в чужбина

Мнениеот lilkata1234 » 17 Май 2016, 12:43

104 преглеждания на темата и нито един отговор - сериозно ли никой не знае!?!
lilkata1234
Нов потребител

Назад към Трудово право