начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

инвитро

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

инвитро

Мнениеот svetlla » 28 Май 2016, 09:19

Здравейте , имам следния проблем. Работя в частна фирма 2г.7мес. В инвитро процедура съм. При предния ми опит работодателя ме пусна в отпуск, 20 дни календарни. Опита ми беше неуспешен и се върнах на работа. Казуса ми е че неискам и при този опит въпросната отпуска ( и то в календарни дни)! , а болничен , който работодателя ме предупреди да не вземам. Работя 195 часа месечно . Как мога да се защитя в този случай от некоректния работодател?
svetlla
Нов потребител

Re: инвитро

Мнениеот morka » 28 Май 2016, 23:31

Не разбирам от какво смятате да се защитавате и как точно е некоректен работодателят. При положение, че в тази си част КТ е толкова неграмотно написан, че работодателят може да ви даде силом 5 дни на това основание, а той ви е дал 20.
Болничният лист се издава от медицинските органи, работодателят може да го оспори, но ако е действителен (а явно ще бъде, поне този от деня на пункцията) оспорването е безсмислено. А ако имате предвид болничен лист за периода на стимулация - не ви се полага само на това основание и работодателят е в правото си да го оспорва.
morka
Младши потребител

Назад към Трудово право