начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Платен отпуск при ползване на НО по 189, ал. 1, т. 6 ЗМВР

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен отпуск при ползване на НО по 189, ал. 1, т. 6 ЗМВР

Мнениеот frezist » 16 Дек 2016, 12:23

Здравейте,
Възникна въпрос дали държавен служител от МВР който е в НО по 189, ал. 1 т. 6 ЗМВР и работи в ЕК от няколко години, му се трупа платен отпуск за всяка година. Според електронния модул който обслужва процеса на отпуските се генерира такъв отпуск, но модула е правен от програмисти, а мен ме интересува правната страна как е уреден въпроса. Не открих обаче директно разрешение в нормативната база и съдебна практика по този член. От компетентните дирекции чувам само мнения и предстои да ги ангажирам с писмено становище.
ЩЕ съм благодарен ако някой сподели своето виждане или посочи съдебна практика.
Моето лично мнение е че не би следвало когато си в продължителен НО и през това време си на работа в ЕС, да се ползват други права от работодателя в БГ, освен това да ти тече трудов стаж и да ти се пази работното място.

Предварително благодаря!
frezist
Младши потребител

Назад към Трудово право