начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Тормоз от сметоизвозваща техника

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз от сметоизвозваща техника

Мнениеот hyankov » 16 Дек 2016, 09:24

Здравейте,

По нашата улица има контейнери за смет, на 3-4 места, през 20 метра. Апартамента ми гледа точно към тази улица. Всяка сутрин, без изключение, фирмата която извозва сметта пристига с камиона си в 6:00 и започва едно невъобразимо блъскане, в продължение на 10 минути. На запитването ми 'защо' - 'защото после имало трафик'. Не желаят да си променят графика. От общината вдигат рамена и ме убеждават как 'евро 4 камионите били много тихи'. От ХЕИ/РЗИ ми казват че не било тяхна работа. Кметицата дори не си направи труда да ми отговори.

Чудя се дали да не ги съдя. Според вас имам ли основание и шанс? Какъв вид адвокат да търся?
hyankov
Нов потребител

Re: Тормоз от сметоизвозваща техника

Мнениеот hyankov » 20 Дек 2016, 07:58

Сериозно ви казвам, не се бъзикам. Това е тормоз, който продължава от месеци. Искам да ги съдя. Какъв адвокат да търся?
hyankov
Нов потребител

Мнениеот vili_spasova » 20 Дек 2016, 10:57

Ако живеете в София, можете да опитате дали работят разпоредбите на Наредба № 1 за обществения ред

http://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=108831&b=0
Чл. 3. (1) Освен забраните по предходния член, в жилищните сгради се забраняват шумни увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели.
(2) За задоволяване на битови потребности, дейностите по предходната алинея могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни, а със съгласието на засегнатите обитатели и в почивни дни.
(3) (Отм. с Решение № 170 по Протокол № 86 от 31.03.2011 г.)
(4) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване на изискванията на съответните хигиенни норми, ползуването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (зъболекарски, прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 09.00 до 14.00 и от 16.00 до 21.00 часа.
(5) Свиренето на музикални инструменти и пеенето за обучение, репетиране, преподаване и музициране може да става само от 08.00 - 14.00 и от 16.00 - 22.00 часа.

Всички общини имат подобни наредби относно спазване на обществения ред.
Може пък да съставят АУАН и не дай боже НП на сметоизвозващата фирма, че нарушава нощната тишина..
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот teogeo » 20 Дек 2016, 12:26

hyankov написа:Сериозно ви казвам, не се бъзикам. Това е тормоз, който продължава от месеци. Искам да ги съдя. Какъв адвокат да търся?

Не се набутвайте в боливудски (не холивудски, Боливуд е индийския Холивуд) продукции. Вземете, та си изолирайте жилището съгласно ЗУТ и наредбите към него (шумо- и топлоизолация).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 20 Дек 2016, 17:39

И аз съм със същия проблем като питащия та ми е ясно, че не преиграва. През зимата не ми пречи толкова щото изолацията е добра, но през лятото е кофти щото не ми се иска да спя на климатик. При мен минават към 23:30, но аз по това време /все едно съм пенсия/ съм леглал и точно съм на фаза заспиване и рязко ме буди. Стоят поне по 5 мин. според мен и наистина се вдига страхотен шум.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот teogeo » 20 Дек 2016, 19:57

bludniq_sin написа:И аз съм със същия проблем като питащия та ми е ясно, че не преиграва. През зимата не ми пречи толкова щото изолацията е добра, но през лятото е кофти щото не ми се иска да спя на климатик. При мен минават към 23:30, но аз по това време /все едно съм пенсия/ съм леглал и точно съм на фаза заспиване и рязко ме буди. Стоят поне по 5 мин. според мен и наистина се вдига страхотен шум.

При нас минават към 7:10 сутринта. Какво да кажа и аз? Все някога трябва да мине да събере боклуците.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот hyankov » 20 Дек 2016, 21:00

teogeo написа:
hyankov написа:Сериозно ви казвам, не се бъзикам. Това е тормоз, който продължава от месеци. Искам да ги съдя. Какъв адвокат да търся?

Не се набутвайте в боливудски (не холивудски, Боливуд е индийския Холивуд) продукции. Вземете, та си изолирайте жилището съгласно ЗУТ и наредбите към него (шумо- и топлоизолация).

Жилището ми е ново и е изолирано доста добре, както шумо така и топло. Проблема е че кофите са на 20м от спалнята ми, има няма, а шума който вдига камиона и съпътстващите го служители от ромски произход е невъобразим. Не мисля да си превърщам апартамента в звукозаписно студио, защото някой не следва закона.

При нас минават към 7:10 сутринта. Какво да кажа и аз? Все някога трябва да мине да събере боклуците.

Да. "Все някога". А не в 6:00, както правят всеки ден, точно на нашата улица. На съседните минават когато им скимне през деня.

vili_spasova написа:(4) В случаите, когато не могат да се осигурят ефикасни обезшумителни мерки, за спазване на изискванията на съответните хигиенни норми, ползуването на озвучителни уредби и на шумни апарати и машини (зъболекарски, прахосмукачки, циклещи и др.) може да става само от 09.00 до 14.00 и от 16.00 до 21.00 часа.

Точно тази наредба и чл. цитирах на дебилите от Столична Община. Излъгаха ме че щели да препратят сигнала ми до фирмата извършваща дейноста. Казвам излъгаха, защото с месеците нещата ескалираха и писах и до кмета на София. Тогава вече тия леко се стреснаха и наистина писаха на ЗМБГ АД. Които просто вдигнаха рамене. С което опциите ми с помощ от институциите се изчерпаха.

Да сумаризирам:
ХЕИ - не било техен проблем
Столична Община - препратили към ЗМБГ
ЗМБГ - боли ги за моето удобство
Кметицата - без отговор

Към кого още да се обърна да си търся правата? Бил съм в Германия, САЩ и други нормални страни. Там не правят така. А ако проблема ви се струва преувеличен, навийте си будилниците за 6:00 и ги оставете така за 5-6 месеца.

Едит:
Искате ли да ви кажа нещо друго интересно? В София буквално никой нищо не може да каже на строителните площадки между колко и колко часа да извършват дейности. Ако искат могат и в 2:00 сутринта да хлопат на 10 метра от прозореца ви. Такъв бил закона. Били го променили. Можели само да ги посъветват да не вдигат шум през ноща и събота и неделя. РЕЗИЛ.
hyankov
Нов потребител

Назад към Общи дискусии