начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Премахната комуникация от обща стена

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Премахната комуникация от обща стена

Мнениеот venkog » 20 Яну 2023, 01:01

Здравейте. Казуса ми е с ремонт на комшията в имот който рядко посещавам. Въпросния комшия е правил ремонт в банята си.Видял е че и мойте тръби минават до неговите и ги е премахнал защото на него не му трябвали и били в неговата половина от стената. В момента нямам никаква вода в банята и никаква топла вода в апартамента. Пуснах жалба и дойде инспектор който ми каза че тръбите били в неговата част на стената.Според закона за етажна собственост обаче стената е обща и никъде не е описано че половината му принадлежи и че може да ми спира водата в банята. Кажете ми какво да правя, ремонта ще е ужасно скъп за да прекарам тръбите от друго място. Също така въпросния човек работи в ВиК и с чиста съвест и съвсем съзнателно без да ме уведоми ми е причинил това главоболие.
venkog
Нов потребител

Re: Премахната комуникация от обща стена

Мнениеот ivanov_p » 20 Яну 2023, 09:29

Няма ли да ви е по-лесно да отидете при адвокат?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот venkog » 20 Яну 2023, 12:20

Препоръчаха ми местен адвокат и отидох при него. Той ми каза че закона е двузначен и понеже човека е местен нямам почти никакви шансове за успех и че само ще си дам парите за нищо. Според мен не е редно да е така и не ми се иска да се прекланям пред толкова нагли хора.
venkog
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 20 Яну 2023, 16:03

venkog написа:Препоръчаха ми местен адвокат и отидох при него. Той ми каза че закона е двузначен и понеже човека е местен нямам почти никакви шансове за успех и че само ще си дам парите за нищо. Според мен не е редно да е така и не ми се иска да се прекланям пред толкова нагли хора.

Препоръчвам Ви да отидете при ИСТИНСКИ адвокат, а не при местен тарикат - с диплома и "фирма" (табела) на вратата.
Няма нищо двузначно в "закона" - Вие даже не казвате, за кой закон става дума.
На много места, разпределението на помещенията се прави така, че сервизните помещения (бани, тоалетни, кухни) на съседните апартаменти да са с обща стена. И вертикалните щрангове са общи.
Вероятно са премахнати вашите хоризонтални отклонения, което противоречи на чл. 109 от ЗС.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 20 Яну 2023, 20:16

Пуснете до прокуратурата. Опишете случая и поискайте да се вземат мерки. Системата се задвижва бавно, но може и да нямат работа. Вашият водомер къде е, преди или след отрязаните тръби?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот venkog » 21 Яну 2023, 11:05

Можете ли да ми препоръчате ИСТИНСКИ адвокат който да е от Варна?
venkog
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Яну 2023, 18:45

Първо - направете обезпечение на бъдещ иск, струва 40 лева, където не е толкова сложно да опишете случая и съдът да вземе отношение.

Принципно искате обезщетение - месечно - на около 200 лева се считат Вашите и на семейството загуби - 3 литра минерална вода, дневно и за хигиенни нужди плюс подгряване - не е толкова мъчно да се прецени предварително около 200 лева да си плаща на месец.

Това го оформяте в искане към съдията в районен - като начален срок е - месецът на нарушението, а краен - неизвестен - до прекратяване на нарушението. Сумарно е без значение.

Искате запор на банковите сметки или на трудовото възнаграждение, формулата е - запор на вземането към Банка еди-коя си - се ЕИК еди-кой си, запор на вземането във ВиК Варна ЕИК, което ответникът получава като служител, не ви интересува какво конкретно работи и т.н.

Това ушипване ще накара системата да заработи, а - трябва да заплати според мен - еднакъв наем - защото се налага да преместите цялата си покъщнина под наем да излезете, зорлем.

Претенцията - искам да бъде осъден ответникът да ми възстанови достъпът до вода, отделно - обезщетение за вредите, като в частта за вредите е икономическият лост да го ущипете.

Това е схемата, имайте предвид, че трябва жив юрист да го направи, но - адвокатите сме лекенца, трябва да се уговорите за бъдещи плащания - не предварително и да заспи над исковата молба.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Етажна собственост