- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕРГЕНСКИЯТ ДАНЪК
|
|
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ЕРГЕНСКИЯТ ДАНЪК
Ще бъде ли узаконено и кога връщането на позорните удръжки от неженените и бездетни семейства преди години? Имаше дебати, че тези удръжки бяха НЕЗАКОННИ. Моля публикувайте отговори на компетентни и висши държавни служители. Предварително благодаря за отговора.
- rumilmar
- Младши потребител
Re: ЕРГЕНСКИЯТ ДАНЪК
Това е така Донна, но си заслужава да се обсъди de lege ferenda дали не е по-правилно този данък да се въведе отново!!!!!!
Защото ми омръзна младите да не се женят, да не раждат деца, а циганите да ни претопяват и да ставаме циганска държава.
Нужни са сурови законодателни мерки за провяне на положението, включително и въвеждане пак на ЕРГЕНСКИ ДАНЪК!
Защото ми омръзна младите да не се женят, да не раждат деца, а циганите да ни претопяват и да ставаме циганска държава.
Нужни са сурови законодателни мерки за провяне на положението, включително и въвеждане пак на ЕРГЕНСКИ ДАНЪК!
- Deftones
Имате предвид държавата да върне пари на платилите този данък ли?
- Таралан Кольо
Трябва да се въведе такъв данък, защото ми писна да работя с интроверти ергени.
Бази боже от ерген в работата - себични, егоисти, сприхави, ...
А това че циганите раждат повече, ами ще раждат какво от това.
Проблема е че много млади хора заминават от държавата, а не че "циганите раждали много"
Бази боже от ерген в работата - себични, егоисти, сприхави, ...
А това че циганите раждат повече, ами ще раждат какво от това.
Проблема е че много млади хора заминават от държавата, а не че "циганите раждали много"
- madpenguin
Ne smiatam, ce triabva da ima takav danak.Vseki da jivee kakto iska.Ne tam e problema , a v tova kakvo se pravi za da se rajdat i otglejdat s lubov balgarceta.
- donor
мисля ,че е право на личен избор дали някой ще се жени и дали ще ражда деца , какви сурови законодателни мерки ........я погледни колко и какви данъци плащаш..........
- донна2
Ако бъде въведен отново този данък, означава, държавата да въведе още едни дискриминационен закон. Има хора със здравословни проблеми, които не могат да имат деца, има хора, които поради мал шанс в живота са останали сами и поради невъзможност или поради желание да живеят според моралните норми на обществото ни, не се решават да родят и отгледат сами дете. То този закон би ги дискриминирал и то по няколко признака: физическо и психическо здраве, външен вид, семейно и социално положение, възможност за социална адаптация и т.н. Според мен въвеждането на такъв данък е недопустимо! От друга страна считам, че въведените данъчни облекчения за родителите според броя на децата, които имат, също е дискриминация по отношение на другите хора.
- shveda
- Потребител
Признайте си , че ергенският данък много Ви устройва в днешно време! И точно затова упреквате младите, че не създават деца. А да имаш дете е ЛУКС, който не всеки може да си позволи. Държавата с нищо не поощрява младите да имат деца. Но Вие все едно не знаете това и се правите, че не виждате какво е положението у нас.
Мен на едно интервю ме попитаха възнамерявам ли скоро да имам деца. В раздразнението си отговорих арогантно "да" и разбира се се простих с хубавата работа. И смятам, че така трябва да се държат всички млади жени постъпващи на работа, а не да се унижават и примиряват пред алчните работодатели.
Мен на едно интервю ме попитаха възнамерявам ли скоро да имам деца. В раздразнението си отговорих арогантно "да" и разбира се се простих с хубавата работа. И смятам, че така трябва да се държат всички млади жени постъпващи на работа, а не да се унижават и примиряват пред алчните работодатели.
- Tess'
а ти имаш ли деца?добре,ергенския данък е голяма тъпня.но така и така не дават на децата,нека поне облекчат родителите.аз съм разведена, издръжката ми е 50лв,а заплатата средна ръка.нека поне този нелеп дод да е по-малък!
- gr
Вашият проблем е, че в България размерът на присъдените от съда издръжки е малък, а не е проблема в данъка.Защото се получава абсурда мъже с 1000 и повече лева заплата, да дават само 50 за издръжка на направените от тях деца.
- Deftones
Sorry Шведче, ама нещо си се объркал за данъчните облекчения!
Айде като си разбирач ми отговори на въпроса защо работеща майка взима половин помощ?
Айде като си разбирач ми отговори на въпроса защо работеща майка взима половин помощ?
- butch
Плащането на ергенски данък означава, че можеш свободно да си подбираш партньора и да си правите секс до насита.Сега, сексът се заплаща лично, а не на държавата...Ха-ха ала бай Тошо.
Прав е шведът като казва, че този указ за насърчаване на раждаемостта е и си окстава дискриминационен.Отменени са само някои клаузи от него. И изобщо, защо не дискутираме за това в сила ли са указите на държавния съвет. Аз считам, че с отпадането на този орган, те ставата автоматически невалидни.За жалост,се прилагат какви ли не укази от татовото време.По сегашната конституция, указите не са задължителни за изпълнение от никого.Да сте прпочели подобна императивна норма по тази конституция? Което означава,че след като няма, то още повече можем да пледираме старите укази от преди ДВ, бр.56/1991 г. да се считат за невалидни.Включително и указа за насърчаване на раждаемостта.
Има и един друг проблем, по нашенските закони. Свежда се до въпроса, стрпоим ли все още социализма, или го строим само в някои области на обществения ни живот.Въпросът е повечето отправен към ДОННА2, която има научни намерения.В закон за научните степени и научните знания, се оказва, че социализмът яко дърпа напред народа ни?! Нито СДС, нито ндсв посмяха да противоречат на другарите да си строят социализма в тази област-науката.Какво ще кажете, освен Донна2? Само питам.
Прав е шведът като казва, че този указ за насърчаване на раждаемостта е и си окстава дискриминационен.Отменени са само някои клаузи от него. И изобщо, защо не дискутираме за това в сила ли са указите на държавния съвет. Аз считам, че с отпадането на този орган, те ставата автоматически невалидни.За жалост,се прилагат какви ли не укази от татовото време.По сегашната конституция, указите не са задължителни за изпълнение от никого.Да сте прпочели подобна императивна норма по тази конституция? Което означава,че след като няма, то още повече можем да пледираме старите укази от преди ДВ, бр.56/1991 г. да се считат за невалидни.Включително и указа за насърчаване на раждаемостта.
Има и един друг проблем, по нашенските закони. Свежда се до въпроса, стрпоим ли все още социализма, или го строим само в някои области на обществения ни живот.Въпросът е повечето отправен към ДОННА2, която има научни намерения.В закон за научните степени и научните знания, се оказва, че социализмът яко дърпа напред народа ни?! Нито СДС, нито ндсв посмяха да противоречат на другарите да си строят социализма в тази област-науката.Какво ще кажете, освен Донна2? Само питам.
- Imperator
- Потребител
Смятате ли, че въвеждането на един данък ще реши проблемите като раждаемост и по-вече бракове. Данъците на Българина са тостатъчно големи спрямо ниската му работна заплата, това е довело до ниска покупателна способност, а това от своя страна до бедност, лош живот. Ако ще трябва да се стимулират младите, това не трябва да става с данъци а чрез облекчения който да доведат до увеличаване на стандарта на Българина и да разполага със по-вече свободно време. Едно дете не трябва само да бъде създадено, а трябва да бъде обградено с грижи и внимание, а така също и много средства който да му позволят един нормален и спокоен живот.
- Петков
Явно не сте разбрали моя въпрос. Питам кога ще ни върнат парите, които ни удържаха. А що се отнася до останалото, се съгласявам с Вас - детските надбавки, които не всички вземаме, са жива подигравка. Те не стигат за един чифт обувки, а камо ли да отглеждаме нормално едно дете. Ние обграждаме децата си с любов и внимание,независимо дали са родени от нас или осиновени!!! Но с доходите, които са толкова недостатъчни не можем да променим живота на децата си, за съжаление... Затова те, когато порастнат изхвръкват не от гнездата си, а направо от Родината си. Мисля, че е крайно време Държавата да помисли за всичко това, защото както е тръгнало, след някоя и друга година, не дай боже, може да я няма и Държавата. Сега идват избори и всички започват пак да ОБЕЩАВАТ.... ДОКОГА?
Възхищавам се от куража и доблестта на Слави Трифонов / респективно целият му екип / да се противопоставят на пошлостите в живота. Ако нашите политици бяха толкова разумни, нямаши да сме на това дередже!!!!!
Възхищавам се от куража и доблестта на Слави Трифонов / респективно целият му екип / да се противопоставят на пошлостите в живота. Ако нашите политици бяха толкова разумни, нямаши да сме на това дередже!!!!!
- rumilmar
- Младши потребител
Никога няма да ти върнат парите които са ти удържали ,няма правно основание.Вие май търсите под вола теле.
- донна2
Разбира се, че няма да им ги върнат. Аз също нямам право на смешните детски, което ме ядосва понякога, защото по много странен начин се определя кой да ги получава и кой не.
- Бо
Вместо удръжки като ергенският данък за да се увеличи раждаемостта е по-добре да се въведат стимули и облекчения,а не ограничения.
- наблюдател
Dase vavede slednia danuk-vseki koito tegli edna pi6ka na yuristkite ot lex.bg polu4ava nadbavki kum trudovoto vaznagrajdenie -aide na Donna otgore i!
- Torbalan Kolyu
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|