- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕРГЕНСКИЯТ ДАНЪК
|
|
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: ЕРГЕНСКИЯТ ДАНЪК
Помня, че прочетох някъде, че в арабския свят ( мисля, че беше Саудитска Арабия - може и да греша) на всяко родено дете бащата получава по 30 000 долара, а ако е момче сумата е по-сериозна! Е, дали няма да имам поне 2 деца,а? Макар че, аз децата бих ги имал не заради парите, но помислете - що за стимул...!!! Вярно България не е "петролна" държава, но все ми се струва, че държавата повече граби своите, от колкото да им подава ръка при решаването на един такъв сложен наистина въпрос!
П.С. Аз самият за сега нямам деца, искам да имам някой ден, но акъла не ми го побира как ще стане (не физически се затруднявам:))), а материално...)
П.С. Аз самият за сега нямам деца, искам да имам някой ден, но акъла не ми го побира как ще стане (не физически се затруднявам:))), а материално...)
- Ljubezniq Los
Този данък НЕ Е НЕЗАКОННО удържан, а съгласно действащата към това време нормативна уредба. Както донна2 писа, няма правно основание за връщането му и не трябва да се създава. Стига вече реституция! 15 години възстановяваме, чистим минало и направихме настоящето си объркано, безперспективно. Забравихме да гледаме бъдещето - по далеч от носа си не стигаме.
Против въвеждането на такъв данък съм и напълно споделям мнението на Шведа, че той не може да има друг характер, освен дискриминационен. Не придавам такъв характер на данъчните облекчения за родители. Не само данъчни, а и други облекчения и стимули трябва да се търсят.
Против въвеждането на такъв данък съм и напълно споделям мнението на Шведа, че той не може да има друг характер, освен дискриминационен. Не придавам такъв характер на данъчните облекчения за родители. Не само данъчни, а и други облекчения и стимули трябва да се търсят.
- Moron
Император, има един указ за прилагане на ЗНА мисля беше, добре е да го прочетете. Нищо, че е от преди 91 година. Ще Ви помогне за четене на законите.
- Moron
Една жена, родила, в се3гашните условия на безразборни връзки не може да знае с точност кой е бащата.Това от една страна. От друга, не би било лошо да се насърчава раждаемосттта с някакви добавки или някакви други привилегии.Впрочем, има разрешение на въпроса за възпроизводството на българската нация по оБразец на Кувейт.Създава се Фонд "бъдещи поколения", като се внасят по него примерно 2% данък от всеки работещ. накрая, при сключена брак, младите получават един апартамент и една кола безплатно или им се дава равностойността в лева да изградят къща ако искат.Така е решен въпросът в Кувейт.И там се множат ли множат.А ние се топим ли топим...
- Imperator
- Потребител
[quote="Imperator"]Една жена, родила, в се3гашните условия на безразборни връзки не може да знае с точност кой е бащата.Това от една страна.
Това определено много ме развесели! Не дай си, Боже, един мъж да разбере, че е бащата ... в сегашните условия на безразборен секс и от страна на мъжете - със сигурност те ще избягат от отговорност с тези оправдания. По-скоро, дай Боже да има повече деца, пък мъжете да говорят каквото си искат!
Това определено много ме развесели! Не дай си, Боже, един мъж да разбере, че е бащата ... в сегашните условия на безразборен секс и от страна на мъжете - със сигурност те ще избягат от отговорност с тези оправдания. По-скоро, дай Боже да има повече деца, пък мъжете да говорят каквото си искат!
- memorandum
- Нов потребител
Imperator написа:Прав е шведът като казва, че този указ за насърчаване на раждаемостта е и си окстава дискриминационен.Отменени са само някои клаузи от него.
Imperator Указът за насърчаване на раждаемостта отдавна е отменен изцяло. Справка - ДВ. бр.32/2002г. Добре е преди да коментираш някой нормативен акт да го прочетеш преди това.
- fenix_f
- Потребител
Причините да се раждат много по-малко деца от преди години са в невъзможността на родителите да осигурят прилични условия за живот на децата си и в миграцията на голяма част от младите и интелигентни българи в чужбина. Насила хубост не става. Какво искат да постинат политиците с евентуалното въвеждането на ергенски данък? Може би да започнем да създаваме деца и да ги хвърлим на бунищата и казаните? Или път и малкото останали смели българи, решили въпреки всичко да останат в страната ни, да я напуснат?
Добър пример за това е Румъния. По комунистическо време там съществуваха жестоки мерки за повишаване на раждаемостта. Мога да Ви изброя някои от тях. Закон, съгласно който жената трябва да има поне 4 деца до някъде около 40 годишната си възраст, иначе влиза в затвор. Липсата на отпуск за отглеждане на дете. Забрана на абортите. Лекар, извършил аборт се е наказвал с лишаване от свобода - ефективно. Забраната на всякакви противозачатъчни средства.
Резултатът от целия този ужас е масовото изоставяне на децата на улицата, тъй като родителите не искат да ги дават в домове за отглеждане от държавата, а нямат възможност да ги отглеждат и изхранват. И нещо, от което ме заболя сърцето когато го видях. Документални кадри как деца, наредени в опашка минават през "медицински преглед" и по-здравите ги отделят да живеят в специални "училища" за нуждите на армията и изцяло откъснати от родителите им. А другите - по-слабите и с различни увреждания ги натъпкват по 20-30 в помещения без легла и дневна светлина. Децата просто лежаха на един каменен под и ги чакат да умрат.
Ако не бях видяля с очите си този документален филм, на който попаднах, вярвайте ми, нямаше да повярвам, че подобни зверства са се вършели в съседна на нас държава и то съвсем не отдавна.
Добре е да помислите над това преди да искате въвеждането на ергенски данък.
Добър пример за това е Румъния. По комунистическо време там съществуваха жестоки мерки за повишаване на раждаемостта. Мога да Ви изброя някои от тях. Закон, съгласно който жената трябва да има поне 4 деца до някъде около 40 годишната си възраст, иначе влиза в затвор. Липсата на отпуск за отглеждане на дете. Забрана на абортите. Лекар, извършил аборт се е наказвал с лишаване от свобода - ефективно. Забраната на всякакви противозачатъчни средства.
Резултатът от целия този ужас е масовото изоставяне на децата на улицата, тъй като родителите не искат да ги дават в домове за отглеждане от държавата, а нямат възможност да ги отглеждат и изхранват. И нещо, от което ме заболя сърцето когато го видях. Документални кадри как деца, наредени в опашка минават през "медицински преглед" и по-здравите ги отделят да живеят в специални "училища" за нуждите на армията и изцяло откъснати от родителите им. А другите - по-слабите и с различни увреждания ги натъпкват по 20-30 в помещения без легла и дневна светлина. Децата просто лежаха на един каменен под и ги чакат да умрат.
Ако не бях видяля с очите си този документален филм, на който попаднах, вярвайте ми, нямаше да повярвам, че подобни зверства са се вършели в съседна на нас държава и то съвсем не отдавна.
Добре е да помислите над това преди да искате въвеждането на ергенски данък.
- fenix_f
- Потребител
Супер! Ергенски данък! Какъв кеф! още един разход, а тези пари Държавата за какво ще ги разходва?
А как ще ги събира?????????????????? ХА-ХА
Те, ако можеха реалния ДОД да си събират, пак добре щеше да е за хазната. Кой плаща данъци? Особено ЕТ правят си сметката така, че накрая на годината плащат по около 1000-3000 ДОД, за да не бият на очи на данъчните, чак с подигравка им ги плащат. Въвеждането на Ергенски данък е абсолютно безумие при тази мизерия един въвеждането на данък няма да стимулира, по-добре да се помисли за ограничения, че да се появят на бял свят скритите доходи и НСИ да дава по-достоверна информация.
А как ще ги събира?????????????????? ХА-ХА
Те, ако можеха реалния ДОД да си събират, пак добре щеше да е за хазната. Кой плаща данъци? Особено ЕТ правят си сметката така, че накрая на годината плащат по около 1000-3000 ДОД, за да не бият на очи на данъчните, чак с подигравка им ги плащат. Въвеждането на Ергенски данък е абсолютно безумие при тази мизерия един въвеждането на данък няма да стимулира, по-добре да се помисли за ограничения, че да се появят на бял свят скритите доходи и НСИ да дава по-достоверна информация.
- Тити
Защо трябва да има данък на дискриминационен принцип. Не е ли по-добре да се въведе семейното подоходно облагане както е в цивилизираните страни. Кеф ти да не раждаш плащаш си ДОД делено на 1, кеф ти деца делиш на две, на три и т.н. А относно връщането на взетите пари смятам, че е по-добре да им влязат като суми в пенсионното осигуряване и така биха били по-добре от гледна точка на това, че нямат деца, които да се грижат за тях и да им помагат. В противен случай само старческия дом им остава.
- forget_me_not
Мдааааа, нужно е немедлено да се вземат мерки. Сигурно предлагате всяка българка навършила 18 годишна възраст, ако не е забременена по естествен път, да бъде задължително осеменена и да ражда, да ражда, да ражда ..... На ползи роду
Не ви ли мина през ума, че сключването на брак и раждането на деца са въпрос на личен избор и представляват основано човешко ПРАВО, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ, за неизпълнението на коеот държавата да налага санкции.
Вярно че циганите се плодят и се множат и това си има отрицателните страни, които усещаме всички, ама справянето с това явление трябва да става по други начини.
Не ви ли мина през ума, че сключването на брак и раждането на деца са въпрос на личен избор и представляват основано човешко ПРАВО, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ, за неизпълнението на коеот държавата да налага санкции.
Вярно че циганите се плодят и се множат и това си има отрицателните страни, които усещаме всички, ама справянето с това явление трябва да става по други начини.
- Наблюдател
според мен тоя Ергенски данък е много тъпа идея.
никой не може да ме задължи да се омъжа. има дете и възнамерявам да имам поне още едно, но да плащам заради нежеланието ми да сключа брак
никой не може да ме задължи да се омъжа. има дете и възнамерявам да имам поне още едно, но да плащам заради нежеланието ми да сключа брак
- desss
- Нов потребител
- Стар ерген
Колегата е отговорил кратко и ясно и изчелпателнотеди написа:такъв данък е позор за едно демократично общество.
- svetlion
- Нов потребител
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|