начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

частен съдия изпълнител

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот hristov67 » 22 Юли 2005, 15:31

Хубаво си пишете , но колко от Вас се занимават с изпълнителни дела, ще Ви дам един незначителен пример една година някакви мизерни пари ми стоят по сметка на съдия - изпълнител и той така и не може да намери време да ми ги преведе правя им паметник вече. Да не говорим за големи интереси и обжалване на оценки , експертизи и прочие по смъртно взисктателя не може да си събере парите . Никак не е лесна работа да си съдия изпълнител , но сигурно ще има ефективност с частните убеден съм................
hristov67

Хубаво си пишете , но колко от Вас се занимават с изпълнителни дела, ще Ви дам един незначителен пример една година някакви мизерни пари ми стоят по сметка на съдия - изпълнител и той така и не може да намери време да ми ги преведе правя им паметник вече. Да не говорим за големи интереси и обжалване на оценки , експертизи и прочие по смъртно взисктателя не може да си събере парите . Никак не е лесна работа да си съдия изпълнител , но сигурно ще има ефективност с частните убеден съм................
hristov67

hristov67

hristov67

Мнениеот pa4o » 31 Авг 2005, 22:21

Приети ли са някакви поднормативни актове във връзка със ЗЧСИ
pa4o
Нов потребител

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 21:32

Ami kato 6te ima "4astni" i "darjavni" sadii izpalniteli, nqma li darjavnite da stanat nenujni? Vse pak nali Agenciqta za darjavni vzemaniq sabira darjavnite dalgove?
Гост

Мнениеот mystery » 09 Сеп 2005, 13:54

pa4o написа:Приети ли са някакви поднормативни актове във връзка със ЗЧСИ

Не още...
mystery

Мнениеот mystery » 09 Сеп 2005, 14:00

Anonymous написа:Ami kato 6te ima "4astni" i "darjavni" sadii izpalniteli, nqma li darjavnite da stanat nenujni? Vse pak nali Agenciqta za darjavni vzemaniq sabira darjavnite dalgove?

Държавните ще останат само 2-3 години без да могат да образуват нови дела.
Сега мутризацията е толкова голяма в СИС, че не виждам защо има толкова много хора против частното съдебно изпълнение! Вярвам, че с изготвянето на нормативната уредба и сформирането на Камара на частните съдебни изпълнители много от нещата ще се изяснят. Частните изпълнители ще за заинтересовани да работят по-бързо и по-качествено. Дано нещата с тях потръгнат!!!
mystery

Мнениеот riro » 17 Сеп 2005, 16:13

Едва ли скоро ще бъде насрочен конкурс за частни съдебни изпълнители. Не мислите ли, че доста привилегии се дават на сега действащите съдебни изпълнители? Вписват се без конкурс, а и остават да работят сами - без никаква конкуренция до провеждането на конкурс!? Едва ли някой ще остане в съдилищата от съдии - изпълнителите!
riro
Нов потребител

Мнениеот mystery » 17 Сеп 2005, 23:29

riro написа:Не мислите ли, че доста привилегии се дават на сега действащите съдебни изпълнители? Вписват се без конкурс, а и остават да работят сами - без никаква конкуренция до провеждането на конкурс!? Едва ли някой ще остане в съдилищата от съдии - изпълнителите!

Като за начало на частното съдебно изпълнение не виждам нищо лошо процедурата за сегашните съдия-изпълнители да бъде облекчена. Те са от години в системата и по-лесно ще се впишат като частни, отколкото напълно новите хора в изпълнението.
Засега желаещите да станат от държавни - частни не са много (може би 1/4 от действащите). Така че до 1 година ще има конкурс за запълване на бройката.
Нали не смятате, че всеки може да се справи с частното изпълнение, още по-малко ако никога не се е занимавал с изпълнение...?!
mystery

Мнениеот Гост » 18 Сеп 2005, 11:21

Съглсен съм, че не всеки би се справил с частното изпълнение. Но едва ли един разумен юрист, работил като държавен съдебен изпълнител би продължил насъщата служба и би се отказал от възможността да се впише без особени трудности (без никакви трудности) като частен съдебен изпълнител. Още повече, че доколкото знам държавната форма няма да същствува още кой знае колко дълго.
Гост

Мнениеот колега » 18 Сеп 2005, 12:34

Считам, че законът е недомислица, създаден под давлението на добре облечените бизнесмени, които легализираха част от парите си в охранителни фирми, банки, застрахователни дружества, а сега затварят кръга с изпълнение. ДА ЖИВЕЕ ЗЕЛЕНИЯТ ОФИС - ИДВАМЕ НИЕ! Това ще е девизат на частното изпълнение. Колко държави в ЕС имат частно изпълнение. Защо държавата дизертира от това си право. Защо тогава няма частна прокуратура и частни затвори??? Може и да има след време.
Смешно е, че сега действащите съдии-изпълнители, които не вършат работа искат да станат частни, за да вършат по-добре работата си. Това е недоразумение. Защо изведнъж ще започнат даработят и то по същата тромава процедура. Не е виновен съдията, а процедурата. Да се промени процедурата в ГПК, а Закънът за частните съдии изпълнители да се отмени.
Не съм ли прав?
колега

Мнениеот Гост » 18 Сеп 2005, 20:23

Проблемът наистина е в ГПК, а не във формата на принудително изпълнение.
Гост

Мнениеот Гост » 18 Сеп 2005, 21:11

Накои има ли информация каква част от сега действащите съдия - изпълнители ще се впишат. Ще останат ли бройки за нас от простолюдието!?
Гост

хайде малко по-оптимистично

Мнениеот shani » 19 Сеп 2005, 09:44

закона според мен е напълно нужен на всички , които не искат да чакат с векове парите си по издаден изпълнителен лист. иначе какво беше до сега , съдия -изпълнителите не стига че чакат за всяко нещо да им се молиш ми после пук и не ти се привеждат събраните суми месеци наред. ма какво да им пука , за колкото им плащат толкова работят. чух че частните ще имат такава тарифа , че няма как сами да не мислят наи-добрия начин изпълнение. а е смешно това с мутрите което коментирате , защото те все пак ще действат при наличие на законни изпълнителни основания, не просто да ходят да тропат по вратите на хората и да ги притискат. а за мърлящината по провинцията да съгласна съм... ужас е , не само в изпълнението ... всеки си работи както си иска по негови си тълкувания на закона...
shani

ha ha ha

Мнениеот smeest se » 19 Сеп 2005, 09:51

koi vi kaza che iskat dyrjavnite da stavat chastni :))) , do kolkoto razbrah vsichki ste si ostanat na udobnite mestenca , nadqvaiki se chastnite da poemat vsichko na gyrba si , a te samo da si klatqt krachetata i da vzimat zaplatka , bez da rabotqt. Te tova i sega si pravqt , ma togava puk i rabota nqma da ima , osven nqkoq izdrujka :))), a chastnite moje i nqkoi da reshi da gi gyrmi , neee mnogo e vetrovito tam , za edin sviknal da raboti na zaplata i rabotno vreme dyrjaven sudiq , spoko , mesta ste ostanat i za konkursa ... no dali ste sa za prostosmyrtni ste vidim tepyrva :)))
smeest se

ti si gorzen advokat

Мнениеот Vanya Alexandrova » 19 Сеп 2005, 10:27

Ti si grozen advokat-I poema6 go otzad
Iska6 da si izpulnitel-No si prosto KUR-palnitel!
Vanya Alexandrova

Мнениеот Гост » 19 Сеп 2005, 11:31

В какъв срок ще заработят новите частни съдебни изпълнители. Промените в ГПК все още не са приети. Няма тарифа, по която ще се работи. Невиждам как цялата система ще функционира. Поне не преди март - април 2006г.
Гост

Мнениеот Гост » 19 Сеп 2005, 11:32

В какъв срок ще заработят новите частни съдебни изпълнители. Промените в ГПК все още не са приети. Няма тарифа, по която ще се работи. Невиждам как цялата система ще функционира. Поне не преди март - април 2006г.
Гост

Мнениеот Гост » 19 Сеп 2005, 11:34

А тези държавни съдии - изпълнители, които са си подали заявление до Министъра, кога ще освободят държавните си служби. Закона задължава ли ги да си подадат молбата за напускане веднага след подаване на документите
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Обсъждане на законопроекти