начало

Председателят на СРС подкрепи искането за защита на Мирослав Петров Председателят на СРС подкрепи искането за защита на Мирослав Петров

Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице

Мнениеот aleksandar_dimitrov » 04 Фев 2025, 09:35

Здравейте! Имам следният казус, баща ми почина и някога е имал ЕТ преди електронният регистър 2001-2-3, там някъде. Изчистих задълженията му към данъчното и КАТ и остана един мотопед 50 куб.см, който се води на фирмата, но друг човек го е закупил, но не са го прехвърлили. Открих човека и той иска да го прехвърлим. Направих му договор за покупко продажба, не нотариално заверен защото мотопеда е 50 куб.см, но от КАТ му казват, че така няма да стане. Фактура няма как да му се издаде от закритото ЕТ. Какъв е реда и как да процедирам при този казус? :shock:
aleksandar_dimitrov
Нов потребител

Re: Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Фев 2025, 10:28

Разходите са незначителни - какво да направим обаче - аз не взимам нищо като адвокат - за моторче - няма и какво.

Нека от КАТ да свършат услугата - не ходете по тези - там - външните посредници - има и такива - те са малко мошеници.

Моят призовкар в Районен съд работя като адвокат съм - разбира това-онова, тоест - самият ми призовкар разбира.

Правил съм разни работи и - не знам точно какво да направя, имате ли търпение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Прехвърляне на МПС от закрито ЕТ на починало лице

Мнениеот aleksandar_dimitrov » 04 Фев 2025, 10:53

Търпение имам, но не ви разбрах. Говорих с нотариус и той ми каза, че трябва нотариално да се изповяда сделка. Шефа на КАТ ми казва да ходя в агенция по вписванията. :shock: :shock: :shock:
aleksandar_dimitrov
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ