начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Мнениеот evgeni_dd » 28 Яну 2009, 23:37

Здравейте,
регистриран съм като земеделски производител,но в момента искам да регистрирам доброволно по ДДС новосъздадено ЕООД.Имам фирма ЕТ,която не е действаща,разбрах,че трябва да бъде закрита в Агенцията по Вписванията ако искам новосъздадената фирма да бъде доброволно регистрирана по ДДС.Може ли някой да ми отговори дали наистина е така?
evgeni_dd
Нов потребител

Re: Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Мнениеот DEKAH » 28 Яну 2009, 23:44

Ако считате, че счетоводителя ви е некомпетентен - сменете го.

Ако и това не е достатъчно отидете лично в НАП при инспекторите, за да ви обеснят какво точно ви е нужно за регистрацията по чл.100 от ЗДДС.

п.п. Ще ви искат задължително счетоводител на щат или д-р за счетоводно обслужване. Така че... наемайте си един и с него в НАП.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Мнениеот evgeni_dd » 29 Яну 2009, 23:42

Благодаря много за изчерпателния отговор :)
evgeni_dd
Нов потребител

Назад към Данъчно право