начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Нерегистрирана на време кола в общината

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нерегистрирана на време кола в общината

Мнениеот mpulle » 03 Ное 2010, 12:59

Накратко.
Преди 2 години закупих кола от мой съсед, който ме заведе при нотариуса, с който работи. Прехвърлихме колата на мое име и на излизане нотариуса каза да не се безпокоя, той щял да изпрати всичко в общината.
И аз т.к. не съм запозната какво се прави в такива случаи( още ме е яд на мене си защо не поучих), реших че всичко е ОК. След като не получих никакво известие за данък първата година не ми направи впечатление, а и без това нямах никаква възможност да плащам данъци тогава хич и не попитах.
Преди известно време реших да попитам все пак какво става и какъв е дължимия ми данък и от общината ми казаха, че няма регистрирана кола на мое име, съответно няма и данък.
Изпратиха ме в стаята, където се регистрират коли и служителя там без малко да ме набие, как толкова време не съм я регистрирала. Не си носех големия талон и за това не попълних заявлението за регистрация, но ме стресна сумата която ми каза за глоба от сорта на 500 и 1000 лев

Сега се чудя какво да правя? Вярно е че е моя грешката че не е регистрирана колата, но аз бях останала с друго впечатление. Споделих с няколко приятели проблема и се учудих че доста от тях целенасочено не са си регистрирали колите
Посъветвайте ме какво да направя. Искам да си регистрирам колата, ще си платя и данъка назад, но отказвам толкова голяма глоба да платя По този начин ме карат дефакто и аз да не си регистрирам колата както много други.

Благодаря предварително за отговорите!!!
mpulle
Младши потребител

Re: Нерегистрирана на време кола в общината

Мнениеот jiji2 » 04 Ное 2010, 23:12

Закон за административните нарушения и наказания
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) нарушителят е починал;
б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;
в) това е предвидено в закон или указ.

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.

Ако са изтекли 2 години от момента, в който е следвало да я регистрирате, не могат да ви глобят на основание горната разпоредба - нито данъчните, нито КАТ. Дължите само данъка.
jiji2
Потребител

Назад към Данъчно право