начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

За Рекет - топлофикация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За Рекет - топлофикация

Мнениеот dimash » 29 Яну 2003, 08:40

Преди повече от пет години спрях топла вода и парно.
Нямам договор с топлофикация,но въпреки това продължавам да получавам
сметки по измисления фактор Мощност.
Сметка ми е над 100лв.вече без лихвите.
dimash

Re: За Рекет - топлофикация

Мнениеот bgjurist » 19 Фев 2003, 15:28

Съдилищата са претрупани с дела срещу "Топлофикация". Да не би да плащате мощност към етажната собственост, или лично за жилището ви? Има си наредба за формиране на цените, ЗЕЕЕ и т.н. Ако можете, бъдете по-конкретен.
bgjurist
Потребител

Мнениеот ********* » 20 Фев 2003, 23:30

Tова е благодарение на факта, че НС узакони рекета на топлофикациите т.е. те могат да ти продават и да те задължат да купуваш нещо, което ти не желаеш или поне не желаеш да купиш от тях. Може би когато дойдат избори, трябва по-добре да мислим на кого да гласуваме доверие.

Мнениеот bgjurist » 21 Фев 2003, 11:01

Не знам дали трябва да се политизира въпроса. Преди всичко, бих могъл да се изкажа по-точно, ако видя някои документи, с които разполагате от "Топлофикация".
bgjurist
Потребител

Мнениеот димасх » 07 Мар 2003, 08:35

Нямам скенер да сканирам изпратената ми сметка,но предполагам че е стандартна.В общите части на блока-стълбище,коридори радиаторите са свалени.
По тази логика няма ли утре да дойде и оператора от кабелната телевизия да ми иска Сума за Мощност,понеже кабелът им минава покрай моето жилище.
димасх

Мнениеот hohoho » 07 Мар 2003, 12:46

Ne davai idei na NDSV, cha kakvito sa genii i tova shte napraviat.
Ne sam mnogo saglasen s bgjurist, da ne se politizira vaprosa, zashtoto zakona si e chista proba polit. reshenia i v sluchaia niama nishto obshto sas spravedlivostta.
T.e. priaetia zakon ne e pravov kakto bi kazal Kant ;)
hohoho

Мнениеот Bebe » 12 Мар 2003, 03:33

Az sashto imam seriozni problemi s toplofikacia! Ima li advokat , koito e navatre v podobni problemi- za da mi sadeistva da gi resha!
4akam da mi otgovorite tuk parvona4alino i , ako jelaete si ostavete e-maila
Predvaritelno blagodaria
Bebe

Мнениеот bgjurist » 12 Мар 2003, 10:39

Обадете ми се на 089 644 763, или на bgjurist@lex.bg Имам някаква практика срещу топлофикация. За колегата, който "политизира" въпроса - не е в компетентността ми да преценям дали даден закон е справедлив, или не. Друго, правоотношенията с топлофикация се определят от "Общи условия", ЗЕЕЕ, наредба и т.н. Въпросът е да се "сглоби" тълкуването в наша полза. Има и доста дела срещу топлофикация - направете справка в СРС. И последно, тук става въпрос по-скоро за икономически, а не - за политически причини. При всяко правителство винаги е имало проблеми и с топлофикация, и с електроенергото, и с ВиК (за последното - в много по-слаба степен). Така че не виждам политическите мотиви тук.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Deyan_M » 12 Мар 2003, 16:36

Ами именно темата "Топлофикация" е типичен пример за нарушаване на всякакви правни принципи. Правоотношението е един обикновен договор-едната страна плаща определена цена, а другата и предоставя топлинна енергия. Както каза един юрист в не знам кой вестник беше: Човек може да се разведе, може да се лиши от своята собственост, но да се откаже от "Топлофикация"-НЕ! Е това какво е, та всеки един договор може да бъде развалян. Абе...............
Deyan_M

Мнениеот bgjurist » 12 Мар 2003, 16:59

Абе, колеги, ако не може да се намери решение на проблема във вътрешното ни право, има и международно. Като се изнесе проблемът до Страсбург, може и да има някакво разрешение. Въпросът е доколко му се занимава на човек. Пък и в Страсбург не е толкова важно дали печелиш или губиш - няма абсолютна загуба и абсолутна печалба. При загуба рзноските се плащат от Стасбург...Но стига толкова информация...
bgjurist
Потребител

Мнениеот Bebe » 13 Мар 2003, 01:03

Tova sas Srtasburg mnogo mi haresa- I az sam se zapatila natam!
Proverete si e-maila , pisah Vi i 4akam otgovor za da mojem da prodaljim!
Tam mojete da mi pishete & za Strasburg
Bebe
Bebe

Назад към Общи дискусии