начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Граждански договори

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански договори

Мнениеот nikolay_popov » 22 Ное 2014, 14:15

Добър ден!
Извинявам се предварително, ако правя нещо, извън обичаите на този форум, но горещо се нуждая от помощ по един казус!!! Благодаря предварително за вниманието и помощта на отзовалите се!!!
Желая да разбера кои са нормативните актове (закони, наредби и прочие), регулиращи какво може и неможе да се работи с граждански договор. Тъй като съм завършил икономически техникум знам, че ГД е за моментна, свободна работа, без работно време и работно място. НО ми трябва закон/наредба чл. и ал. която/които регулират това.

Личният проблем- аз съм кондуктор. Работя по граждански договор, въпреки че работата ми е ежедневна, достигаща до 16 часа на ден (по собствено желание). При всички положения е ясно, че въпросният граждански договор е прикрит трудов. Има график на работа (наряд), работно място- линия и автобус, час на явяване и разписание...
Благодаря предварително!!!
nikolay_popov
Нов потребител

Re: Граждански договори

Мнениеот xaoc1973 » 23 Ное 2014, 19:45

Приятелю, ВЕДНАГА отиваш в Инспекцията по труда и те ще обявят този граждански договор за постоянен трудов.
Разбира се, ако всичко, което пишеш, е истина.
А положеният през последните три години наднормен труд (над 8 часа дневно) ще ти се заплати като извънреден, ако си хванеш добър адвокат.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот nikolay_popov » 03 Дек 2014, 12:16

Благодаря! А дали ще помогне за дружество, общинско, където това е практика от зората на демокрацията (повече от 20 години)? Да допълня ли жабата, като я разпратя и по медии?
nikolay_popov
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 04 Дек 2014, 23:38

nikolay_popov написа:Желая да разбера кои са нормативните актове (закони, наредби и прочие), регулиращи какво може и неможе да се работи с граждански договор. Тъй като съм завършил икономически техникум знам, че ГД е за моментна, свободна работа, без работно време и работно място. НО ми трябва закон/наредба чл. и ал. която/които регулират това.

Конкретно на този въпрос - закона е ЗЗД ( закон за задълженията и договорите ) - http://lex.bg/laws/ldoc/2121934337
jhoro
Активен потребител

Мнениеот nikolay_popov » 05 Фев 2015, 17:08

А може ли някой, да ме насочи, коя част от ЗЗД конфликтира в случая? Коя регулира, че дейността ми е за ТД.
nikolay_popov
Нов потребител

Мнениеот nikolay_popov » 05 Фев 2015, 17:41

Извинявам се за втория, пореден пост. Прилагам договорът който съм сключил аз:
Изображение Изображение Изображение Изображение
nikolay_popov
Нов потребител

Назад към Трудово право