начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Преместване по мвр

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преместване по мвр

Мнениеот thunderstorm11 » 15 Май 2015, 20:07

Здравейте на всички, имам едно питане което ме засяга пряко.Така аз съм служител в Главна дирекция изпълнение на наказанията работим по змвр и зинзс искам да се преместя по наредбата издадена от мвр за назначаване на държавна служба без конкурс или накратко казано с вътрешно преместване.Но от човешки ресурси ми обясняват,че трябва да имам школа по мвр а моята не е такава но в наредбата е записано точно и ясно следното (лица, които са държавни служители в службите за сигурност или за обществен ред и в други ведомства и институции, за които се прилагат разпоредбите на ЗМВР относно държавната служба, могат да бъдат назначавани на държавна служба, ако отговарят на изискванията за постъпване на държавна служба в МВР) къде бъркам ако може някой да помогне ще съм благодарен а ето я и наредбата Наредба № 8121з-344 от 2014. Благодаря на отзовалите се предварително.
thunderstorm11
Нов потребител

Re: Преместване по мвр

Мнениеот kpts_ » 17 Май 2015, 08:26

Щом нямаш "школа по мвр", значи не отговаряш на изискванията за постъпване на държавна служба.
Как тогава да стане това "вътрешно преместване"?
Кандидатствай за длъжност, в чиято длъжностна характеристика се съдържат изисквания, на които отговаряш!
kpts_
Потребител

Мнениеот thunderstorm11 » 17 Май 2015, 13:54

Ами там е въпросът че в изискванията за постъпване на държавна служба, не се изисква да имаш школа а ето ги и изискванията:СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОСТЪПВАНЕ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА
Чл. 3. (1) Специфичните изисквания към кандидатите за постъпване на държавна служба в МВР са:
1. да не са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса - само за длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка;
2. да притежават:
а) висше образование с минимална образователно-квалификационна степен на висшето образование, определена в щатовете на съответните структури - за изпълнителски длъжности и за длъжности, по-високи от изпълнителски;
б) средно образование - за младши изпълнителски длъжности;
3. да отговарят на минималните изисквания за физическа годност, определени съгласно специализираните методики за изследване на физическата годност на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР (приложения № 1 и 2) - само за длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка;
4. да отговарят на минималните изисквания за психологична пригодност, определени съгласно специализираната методика за психологично изследване на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР (приложение № 3).
(2) Специфичното изискване за възраст по ал. 1, т. 1 не се прилага за кандидатите, които са лица, работещи по трудово правоотношение в МВР, и бивши служители на МВР.
(3) Специализираната методика за изследване на физическата годност на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР (приложение № 1) се прилага за кандидатите за държавна служба във:
1. Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) - за длъжности по направление на дейност специални операции;
2. специализираните звена за тактически действия в структурите на МВР
thunderstorm11
Нов потребител

Мнениеот kpts_ » 17 Май 2015, 16:30

Освен Наредбата, прочети и ЗМВР:
"Чл. 155. ..........
(2) Други изисквания за постъпване на държавна служба могат да се определят в длъжностната характеристика за съответната длъжност."

Именно в длъжностната характеристика обикновено се определя изискване за първоначална професионална подготовка или както я наричаш "школа по мвр".
Поради това вече писах, че ако нямаш такава подготовка, то кандидатствай за длъжност, за която такава не се изисква - по 142, ал. 1, т. 2 от ЗМВР!
Но, тогава ще те назначат по ЗДСл, а не по ЗМВР и пак ще има недоволство или неразбиране. :wink:
kpts_
Потребител

Мнениеот thunderstorm11 » 18 Май 2015, 08:55

Благодаря за отговора явно ще се търси друга длъжност, а може ли да попитам не трябва ли да пише тогава ако отговаря на изискванията за заемане на длъжността просто информативно.
thunderstorm11
Нов потребител

Назад към Трудово право